Clinica Nera beneficiaza de spatii generoase si dotari complete pentru recuperarea medicala in general, fiind specializata pe recuperarea oncologica in mod special. Clinica Nera are in vedere tratamentele prin recuperarea medicala pentru ameliorarea pana la vindecare a afectiunile oncologice la debut, in functie de fiecare caz in parte, si ca urmare a efectelor tratarii bolii oncologice, cum ar fi chimioterapia sau recuperarea post operatorie.

Pe langa recuperarea medicala oncologica, in Clinica Nera se pot realiza si alte recuperari medicale, pe diferite afectiuni: afectiuni reumatismale inflamatorii si degenerative; afectiuni ortopedice, mai ales dupa interventii chirurgicale, afectiuni neurologice, sechele posttraumatice cum ar fi plagi deschise timp indelungat, fracturi, luxatii, entorse, etc.., terapie sportiva pentru imbunatatirea capacitatilor sportivilor.

Recuperarea medicala in Clinica Nera va avea in vedere perioade ciclice de internare si tratament, fiind pus accent pe tratarea fiecarei afectiuni in parte. Astfel dotarile Clinicii Nera sunt complete, beneficiind de locuri de cazare pentru pacienti in saloane individuale sau daca se doreste pacientii pot sta impreuna cu un apartinator.

Clinica este dotata cu bucatarie, spatii de depozitare, sala de mese generoasa, bar de zi, capela ortodoxa, laboratoare, spatii de recreere, cabinete medicale, amfiteatru cu peste 50 de locuri, etc..

De asemenea, sunt incurajate plimbarile in aer liber, Clinica Nera beneficiind de un spatiu de peste 10 hectare de curte, dar de la Clinica se pot face drumetii in zonele limitrofe, extrem de pitoresti. In imediata apropiere a Clinicii Nera se afla mai multe puncte turistice, inclusiv Cheile Nerei si Parcul National cu acelasi nume.

Clinica Nera este locul ideal pentru un sejur medical de recuperare in general si de remontare a organismului pentru a lupta cu boala, in special cu boala oncologica.