Conferinte / simpozioane

Rolul evenimentelor organizate de către Fundaţia Sfânta Irina (simpozioane şi conferinţe cu caracter internaţional) este de a promova instituţia noastră ca Centrul de Îngrijiri Paliative şi importanţa acestui tip de servicii în societatea noastră, tinând cont de faptul că incidenţa bolii este în continuă creştere, cancerul reprezentând a doua cauză de mortalitate în România.

Totodată, este aprofundată problema îngrijirii bolnavilor din diverse perspective şi este înlesnit schimbul de experienţă cu profesionişti din mediul medical, universitar, bisericesc, cu scopul final de a îmbunătaţi actul de îngrijire a bolnavilor cu probleme cronice.

Dintre cele mai importante evenimente amintim:

Conceptul de medicină creștină- Abordarea bolnavului

Fundația Sfânta Irina organizează un CICLU DE CONFERINȚE cu tema CONCEPTUL DE MEDICINĂ CREȘTINĂ. ABORDAREA BOLNAVULUI, cu un total de 24 ore.

- Pot participa: medici, preoți, psihologi, asistenți sociali, teologi.

- Participarea este gratuită.

- În funcție de numărul și preferințele persoanelor înscrise, putem organiza cursurile săptămânal sau compact.

- Detalii și înscriere: FOCSA ROXANA 0758259948 ; e-mail: sfantairina@gmail.com.

Politici Creștine – Fundamentare Biblică și Patristică. Contextul European

Fundația Sfânta Irina și Comisia pentru drepturile omului, culte și minorități din Senatul României au organizat marți, 23 iunie 2015, începând cu ora 9:00, în Sala Constantin Stere din Senatul României, seminarul “Politici Creștine – Fundamentare Biblică și Patristică. Contextul European”.

Organizatorii seminarului și-au propus să pună în valoare experiența de peste 2000 de ani a Bisericii Creștine în domeniul lucrării sociale, morale și economice a unei țări sau comunități cu scopul de a aduce în atenția personalor cu funcții publice, de conducere, exemplul istoric oferit de guvernarea bazată pe învățătura creștină.

La masa dialogului au fost invitați reprezentanți ai legislativului, ai executivului, administrației prezidențiale, tuturor cultelor, reprezentanți ai Universităților, cât și europarlamentari ai României, reprezentanți ai fundațiilor și asociațiilor.

Simpozionului internaţional - Asistenţa spirituală a bolnavului muribund. Abordare ortodoxă

Simpozionul a avut loc în perioada 4-5 martie 2008 la Mânăstirea Christiana.

În cadrul acestui simpozion s-a abordat pentru prima dată în ţară noastră tema asistenţei spirituale în îngrijirea bolnavilor-atât din punct de vedere ştiinţific, cât şi teologic.

La acest simpozion au participat personalităţi de talie internaţională din lumea medicală şi teologică (I.P.S Hierotheos Vlachos-Grecia, Georgatos Nikolas Kallinikos-Grecia, Dr.Dmitri Alexandrovich Avdeev-Centrul de Psihologie Ortodoxă, Rusia, Prof.Dr. Tristram H. Engelhardt Jr., Universitatea din Texas Statele Unite ale Americii ; Corinna Delkeskamp-Hayes, Germania; Dr.Marc Andronikof-Franţa).

Simpozionul internaţional - Moartea martirică

Simpozionul a avut loc la data de 11.10.2010 la hotel Hilton din Bucureşti şi a fost primul simpozion de martirologie din ţară.

La simpozion au participat: Prof.Dr. Tristram H. Engelhardt Jr., Universitatea din Texas, Statele Unite ale Americii; Corinna Delkeskamp-Hayes, Germania; Prof.Dr. Georgios Metallinos, Universitatea din Atena, Grecia; Prof. Dr. Dominic Rubin, Universitatea din Oxford, Marea Britanie.

Conferinţa cu tema - Problematizări bioetice şi dileme ale sfârşitului vieţii

Conferinţa a fost susţinută de I.P.S Dr. Nicolae Mitropolit de Mesoghia şi Levrotiki in octombrie 2013. Conferința a avut loc la Centrul de Îngrijiri Paliative Sfânta Irina.