Konferenciák / szimpóziumok

A Sfânta Irina Alapítvány által szervezett események (nemzetközi jellegű szimpóziumok és konferenciák) célja az intézményünk Palliatív Ellátó Központként, illetve az ilyen jellegű tevékenység társadalmunkban való fontosságának a népszerűsítése, tekintettel arra, hogy a megbetegedések előfordulása folyamatosan növekszik, a rák a második legjelentősebb halálozási ok Romániában. .

Ugyanakkor sor került a betegek ápolása problémáját különböző nézőpontokból történő részletes megvizsgálásțra és orvosi, egyetemi, egyházi szakmabeliekkel, azzal a végső céllal a krónikus betegek ellátásának a javítása

A legfontosabb események közül megemlítjük az alábbiakat:

A keresztény orvoslás fogalma - A beteg hozzáállása

A Sfânta Irina Alapítvány egy 24 órás „A KERESZTÉNY ORVOSLÁS FOGALMA. A BETEG HOZZÁÁLLÁSA” témájú KONFERENCIA CIKLUST szervez

- Részt vehetnek orvosok, lelkészek, pszichológusok, szociális munkások, teológusok

- A részvétel ingyenes.

- A jelentkező személyek számának és opciójának függvényében a kurzusokat heti rendszerességgel vagy tömbösítve szervezhetjük meg.

- Részletek és jelentkezés FOCSA ROXANA: 0758259948; e-mail: sfantairina@gmail.com.

Alapvetően bibliai és patrisztikus - keresztény politikák - Európai kontextus

A Sfânta Irina Alaptvány (FundațiaSfânta Irina) és Románia Szenátusának Emberjogi, Vallási és Kisebbségügyi Bizottsága 2015. június 23-án 9:00 órai kezdettel Románia szenátusának ConstantinStere Termében szervezte meg a „Keresztény politikák - Európai kontextus” című szemináriumot.

A szeminárium szervezői a keresztény egyháznak egy ország vagy közösség szociális, morális és gazdasági munka terén lévő több mint 2000 éves tapasztalatának kiemelését tűzték ki célul azzal a céllal, hogy ráirányítsák a vezetői funkciót betöltő személyek figyelmét a keresztény tanításon alapuló kormányzás által nyújtott történelmi példára.

A kerekasztal beszélgetésen meghívottak voltak: a törvényhozás, a végrehajtás, az elnöki hivatal ügyvezetésének képviselői, az egyházak, az egyetemek képviselői, illetve Románia európai parlamenti képviselői, valamint az alapítványok és egyesületek képviselői.

Nemzetközi szimpózium - Lelki segítségnyújtás a haldokló betegeknek. Ortodox megközelítés

A szimpózium 2008. március 4-5 között zajlott a Christiana Kolostorban

A szimpózium keretén belül az országban első alkalommal foglalkoztak a lelki segítségnyújtás kérdésével a betegek ápolásában - tudományos és teológiai szempontból egyaránt.

Ezen a szimpóziumon az orvosi és teológiai világ nemzetközi színvonalú személyiségei vettek részt: (I.P.S HierotheosVlachos-Görögország, Georgatos Nikolas Kallinikos-Görögország, Dr.DmitriAlexandrovichAvdrev-OrtodoxPszihológiai Központ, Oroszország, Prof. Dr. Tristram H. EngelhardtJr.,Texas-i Egyetem, Amerikai Egyesült Államok; CorinnaDelkeskamp-Hayes,Németország; Dr. Marc Andronikof - Franciaország).

Mártír halál - Nemzetközi szimpózium

A szimpóziumra 2012.10.11-én került sor a bukaresti (Bucureşti) Hilton Szállóban és az országban tartott első mártirológiai szimpózium volt.

A szimpóziumon az alábbi személyek vettek részt: Prof. Dr.Tristram H. EngelhardtJr.,Texas-i Egyetem, Amerikai Egyesült Államok; CorinnaDelkeskamp-Hayes, Németország; Prof.Dr. GeorgiosMetallinos, Athéni Egyetem, Görögország; Prof. Dr. Dominic Rubin,Oxford-i Egyetem, Nagy-Britannia.

Conferinţacutema - Problematizăribioeticeşidilemealesfârşituluivieţii

A konferenciát I.P.S Dr. Nicolae, Mesoghia és Levrotiki érseke tartotta 2013 októberében. A konferencia helyszíne a Sfânta Irina Palliatív Ellátó Központ (Centrul de Îngrijiri Paliative Sfânta Irina) volt.