Az államnak járó nyereségadó 20% -át átirányítja a Fekete Klinikára

A cégek a nyereségadó 20% -át irányíthatják az államnak. Nem bürokratikus, költségmentes, 3 egyszerű lépésben.

Segítség ingyenesen:

  • 1. Kirakniszponzori szerződés
  • 2. Töltse ki a vállalati adatokkal, és küldje el a címre contact@clinicanera.ro
  • 3. 2 példányban kinyomtatjuk, aláírjuk, lebélyegezzük és postán elküldjük a megadott címre.

Hogyan számítják ki az összeget?

Az adóból a 2014-es év egészére átirányítható összeget a következőképpen kell kiszámítani:

-a társaság megbecsüli a 2014-es pénzügyi év eredményét (az első 3 negyedévre kiszámított adóból és a negyedik negyedéves adóbecslésből kiindulva), valamint az idei év forgalmát.

Az összeget, ha az a fiskális kódban megadott határok közé esik (az eredményadó 20% -a, a forgalom legfeljebb 3 ‰ (ezer)), levonják az adóról.

A fizetendő adó különbözetét a törvény által előírt határidőig (2015. január 25.) átutalják az állami költségvetésbe. A szponzorálás negyedévente is elvégezhető, és levonásra kerül a nyereségadójából, ha a szponzorált összeg kifizetése abban a negyedévben történik.

Miért nem adóznak ilyen típusú szponzorálás?

Bár nem levonható kiadásról van szó, a TÁMOGATÁSRA NEM ALKALMAZZAK 16% -os ADÓT. A TÁMOGATÁS TELJESEN LEVONHATÓ AZ ADÓBÓL, HOGY A FISCAL-KÓDSZERBEN KÜLÖNBÖZŐ HATÁRON belül esik (nem lehet magasabb a CA 3 ‰ (ezer) -énél és az adó 20% -ánál).

Milyen elosztása van bármely társaság nyereségadójának?

Kivonat a költségvetési kódból, 2. cím, fej. Törvény 21. cikk (4) bekezdés p) pont) „Azok az adózók, akik szponzorálást és / vagy pártfogási tevékenységet végeznek, az 1. sz. A szponzorálásról szóló, az azt követő módosításokkal kapcsolatos 32/1994. Az újraközölt 334/2002, a későbbi módosításokkal és kiegészítésekkel, valamint a törvény szerint magánösztöndíjat nyújtók levonják az esedékes nyereségadóból a kapcsolódó összegeket, ha ezek a kiadások együttesen teljesítik az alábbi feltételeket:

-Ez a forgalom 3 ezrelékének határán belül van;

.

-Nem haladja meg az esedékes nyereségadó 20% -át.

-Reflexió a szponzorálási műveletek elszámolásában készpénz vagy banki átutalás megadásával.